Εξερεύνησε την Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου περπατώντας

Ημερομηνία:
Κατηγορία:
Blog
Κοινοποίηση:

Σαν ένα κουβάρι από στενά δρομάκια και γωνιές γεμάτες ζωή η Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου με το ενετικό λιμάνι έχει λίγο απ’ όλα: διασκέδαση, ιστορία, παράδοση. Φόρα ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια και ξεκινάμε.

 

Η Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου

Με λίγα λόγια

Με τα χαρακτηριστικά της να εναλλάσσονται ανάμεσα σε ενετικά και οθωμανικά, παραμένοντας όμως πάντα αυθεντικά κρητικά, η Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου έχει πολλά μυστικά να αποκαλύψει. Έλα και εσύ να τα εξερευνήσεις, αναβιώνοντας το παρελθόν της μέσα από κτήρια, υπαίθριες αγορές, γραφικά δρομάκια και ιστορικά μνημεία.

 

Περπατώντας την Παλιά Πόλη θα καταλάβεις εύκολα γιατί το Ρέθυμνο έγινε η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης γύρω στο 1300. Ακόμα θα λατρέψεις ότι κρατάει αναλλοίωτο τον παραδοσιακό χαρακτήρα και το χρώμα της με μικρά μπαράκια, καφέ και μαγαζάκια στεγασμένα σε παλιά, ανακαινισμένα κτήρια. Α, θα λατρέψεις και τις ταβέρνες με το παραδοσιακό φαγητό και τη μουσική.

 

Περίτεχνα σκαλισμένες πόρτες με ενετικά οικόσημα, οθωμανικά τζαμιά με γραφικούς μιναρέδες και κτήρια με ξύλινα παράθυρα: πραγματικά δε θα ξέρεις τι να πρωτοθαυμάσεις στη βόλτα σου από το κέντρο της πόλης προς το λιμάνι του Ρεθύμνου.

Πηγή: DiscoverGreece.com

Έχετε ερωτήσεις;

Επικοινωνήστε μαζί μας!