Μια τροπική όαση κρυμμένη στην παραλία Πρεβέλης

Ημερομηνία:
Κατηγορία:
Blog
Κοινοποίηση:

Με φόντο ένα πυκνό φοινικόδασος, μια υπέροχη λιμνοθάλασσα και ένα Κρητικό φαράγγι, η παραλία Πρέβελη έχει κάθε λόγο να θεωρείται από τις πιο εξωτικές της Ελλάδας.

 

Πρέβελη

Με λίγα λόγια

Η μαγευτική ομορφιά της παραλίας που βρίσκεται στα νότια της Κρήτης, προσελκύει πολλούς θαυμαστές εδώ και δεκαετίες, με τους χίπις της δεκαετίας του 1960-70 να έχουν αντικατασταθεί σήμερα από οικογένειες και ζευγάρια. Ακόμα και ο βράχος σε σχήμα καρδιάς που αναδύεται από τη θάλασσα ακριβώς έξω από την παραλία θα σου τραβήξει σίγουρα την προσοχή.

 

Αλλά η αγάπη που έχει ο κόσμος για αυτήν την παραλία οφείλεται σε κάτι παραπάνω από το εξωτικό σκηνικό της. Περνώντας μια ημέρα εδώ θα έχεις την ευκαιρία τη μια στιγμή να εξερευνείς τη γύρω περιοχή και την άλλη να χαλαρώνεις και να μαυρίζεις, ξαπλωμένος πάνω στην άμμο. Τη μια στιγμή μπορεί να κολυμπάς στο Λιβυκό Πέλαγος και την άλλη στη λιμνοθάλασσα, κάνοντας μετά μια βόλτα στο γραφικό φαράγγι Κουρταλιώτη. Κι αν στο δρόμο ζεσταθείς… Μια βουτιά σε μία από τις φυσικές πισίνες του ποταμού θα σε αναζωογονήσει όσο τίποτα.

 

Η μαγεία συνεχίζεται αφού πολύ κοντά βρίσκεται η Μονή Πρεβέλης, που αποτελείται από δύο οικισμούς, Άνω και Κάτω Πρέβελη). Η Άνω Πρέβελη εξακολουθεί να κατοικείται μέχρι και σήμερα και είναι διάσημη για την εικόνα του 13ου αιώνα του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που φιλοξενεί.

Πηγή: DiscoverGreece.com

Έχετε ερωτήσεις;

Επικοινωνήστε μαζί μας!