Χρειαζόμαστε νέους με κατάρτιση στον τουρισμό

Ημερομηνία:
Κατηγορία:
Blog
Κοινοποίηση:

Ο Στράτος Μπερέτης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Ρεθύμνου και Αντιπρόεδρος της FedHATTA, είναι υπεύθυνος του τμήματος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα Τουρισμού, στο ΙΙΕΚ Grant.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και ιδιοκτήτης του Γραφείου διαχείρισης τουριστικών καταλυμάτων "OreoGroup" Κος Στράτος Μπερέτης

Η επαφή του με την νέα γενιά του τουρισμού είναι καθημερινή, και όπως δηλώνει ο ίδιος «ιδιαίτερα ενθαρρυντική, για το μέλλον του Τουρισμού μας».

Όπως δηλώνει ο Στράτος Μπερέτης: «Τα παιδιά χρειάζεται να μαθαίνουν τις πραγματικές συνθήκες στον χώρο του τουρισμού, γιατί αυτές θα αντιμετωπίσουν αύριο. Γι’ αυτό όταν στέκομαι μπροστά τους, θέλω να τους παρουσιάζω το υπάρχον επαγγελματικό πλαίσιο, με ειλικρίνεια. Χρειαζόμαστε νέους με κατάρτιση στον τουρισμό. Μιλώντας συγκεκριμένα για την Κρήτη, θα πρέπει να τονίσω ότι εδώ ειδικά ο τουρισμός στηρίζει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την οικονομία μας. Και όταν απευθύνομαι στους μαθητές μου, στους αυριανούς επαγγελματίες του τουρισμού, τους τονίζω ότι θα πρέπει να φροντίσουν τα προσωπικά τους εφόδια: θα πρέπει να είναι επικοινωνιακοί, να μάθουν να συνεργάζονται και να είναι έτοιμοι να αποδεχτούν κάθε τί νέο. Ο επαγγελματίας του τουρισμού έρχεται καθημερινά σε επαφή με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους και καταστάσεις, ίσως είναι το πιο επικοινωνιακό από τα επαγγέλματα που γνωρίζω».

Και συνεχίζει: “Οι σύγχρονες τεχνολογίες , η αλλαγή στον τρόπο ζωής, η ταχύτητα στην πληροφόρηση, έχουν αλλάξει όλο το πλαίσιο στην προσφορά και ζήτηση ενός τουριστικού προϊόντος άλλα και το ίδιο το προϊόν.
Οφείλουμε να προσεγγίζουμε τον τουρισμό, αυτό το σύνθετο οικονομικό – κοινωνικό και πολιτισμικό φαινόμενο με επιστημονικό τρόπο με σύγχρονα κοινωνιολογικά και οικονομικά μοντέλα  με στρατηγικό σχεδιασμό και εργαλεία μάρκετινγκ.

Η δημιουργία σχολών πανεπιστημιακού επιπέδου για τον τουρισμό είναι επιβεβλημένη για την δημιουργία των αυριανών στελεχών που θα πάρουν στα χέρια τους το μέλλον της μεγαλύτερης παγκοσμίως και συνεχώς αυξανόμενης οικονομικής δραστηριότητας”.

Η Ομοσπονδία FedHATTA έχει πολλές φορές εκφράσει το ενδιαφέρον της για τους σπουδαστές του τομέα του Τουρισμού, και για τον λόγο αυτό διοργανώνει συχνά συναντήσεις με σπουδαστές από εκπαιδευτικά ιδρύματα, εκτιμώντας πως η μεθοδική και οργανωμένη εκπαίδευση θα είναι βασικός παράγοντας για την αναβάθμιση του τουριστικού μας επιπέδου.

Έχετε ερωτήσεις;

Επικοινωνήστε μαζί μας!